Mobiele app promotie via social media Media

App promoten via social media

Snel, gebruiksvriendelijk, en zonder internet te gebruiken …  Deze blog moet wel over mobiele apps gaan! We horen je denken: wat hebben apps te maken met social media? Nou, een heleboel. App promoten via social media? Lees snel verder!

Meta for developers

Wist je dat je ook een mobiele app kunt promoten via social media? Via Meta for Developers is het mogelijk om jouw app te koppelen aan de Meta Business Manager. Op deze manier kan je app gepromoot worden op je social kanalen en extra onder de aandacht gebracht worden door middel van advertenties.

Door een full funnel campagne rondom jouw app, zorgen we voor merkbekendheid, klikken, downloads én zelfs betaalde conversies. Dit kunnen afhankelijk van de app, eenmalige downloadkosten zijn of abonnementsvormen.

Door de advertenties naadloos aan te sluiten op de content vanuit jouw app, triggeren we de doelgroep om jouw app te downloaden. Met aantrekkelijk en authentiek advertentiemateriaal draaien we succesvolle advertentiecampagnes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan indrukwekkende cijfers en statistieken die de waarde van jouw app benadrukken. Maar ook het laten zien van wat jouw app precies draagt bij aan meer downloads. Opvallende actieknoppen met een duidelijke call-to-action maken het plaatje compleet. En vergeet zeker niet om ook gebruik te maken van videomateriaal!

Door de app-registratie op Meta for Developers en het integreren van de Facebook SDK is het mogelijk om app-gebeurtenissen nauwkeurig te meten. Zo blijf je realtime op de hoogte van het aantal downloads en prestaties van de campagnes. Dit zorgt voor optimaal rendement uit je mobiele app-advertenties.

 

Mobiele app promotie social media Meta

Doelgroep targeting

Dankzij App Events en Marketing API kunnen we specifiek aansturen op verschillende gebeurtenissen. Zo hebben we inzicht in allerlei app-activiteiten. We kunnen zien hoe men zich navigeert door de app, welke devices er gebruikt worden, welke platforms en welke websites. Op basis van dit gedrag en deze gebeurtenissen, is het mogelijk om doelgroepen te maken.

Wil je bijvoorbeeld dat mensen die je app wel al gedownload hebben ook een betaald abonnement afsluiten? Dan retargeten we deze doelgroep mensen en sporen we aan tot het overgaan van abonneren.

Het is mogelijk om zowel iOS-apps te promoten als Android-apps. Men wordt na het klikken op de ‘download’ knop direct doorgestuurd naar de Play Store of Apple Store om de app te downloaden.
Naast het genereren van aangepaste doelgroepen, is het ook mogelijk om op basis van demografische gegevens doelgroepen te targetten. Bied jouw app bijvoorbeeld een online sportprogramma aan voor jonge vrouwen, dan is het mogelijk om te targetten op vrouwen in de leeftijdscategorie van 20-30 jaar. Daarnaast kunnen hier ook bepaalde interesses aan vast gehangen worden in de gedetailleerde targeting zoals: sporten, fitness en welzijn of krachttraining. Op deze manier kan de mobiele app gemakkelijk gepromoot worden onder een nieuwe potentiële doelgroep. En bereik je binnen no-time de juiste doelgroep voor jouw app!

Merkbekendheid creëren

Door middel van een strategische contentplanning verhogen we de merkbekendheid van jouw app. In de social media berichten lichten we verschillende onderwerpen omtrent jouw app uit. Denk hierbij aan tips, reviews of bijvoorbeeld unique selling points. Zo laten we potentiële klanten kennis maken met jouw app en laten we de social media kanalen groeien.

Campagnestrategie

Of je nu een app promoot in de categorie: sport, mode of software. Wij vinden de geschikte doelgroep voor jou om je mobiele app te promoten via social media. Aan de hand van jouw doelstellingen maken we samen een strategisch social media plan. En tillen we jouw app naar een nog hoger niveau! Kun je niet wachten om je app te zien groeien? Neem dan snel contact op.

Meer omzet met social media?

Download onze whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geschreven door

Joeri Peeters

Joeri Peeters is een social media specialist met een bachelor Commerciële Economie en heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van online marketing. Als redacteur en CEO van Your Business Online is het zijn doel om bedrijven te helpen het maximale uit social media te halen. 

Your Business Online is een toonaangevend social media bureau met een bewezen trackrecord. Als partner van Meta en LinkedIn is het bedrijf in staat maximaal resultaat te leveren voor haar klanten.

Wil jij samenwerken met ons Social Media team?